מתכון למרק אפונה חורפי מנצח

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('6e4cbb8c-1f0a-4e2e-a83a-292b8ae03267','/dyncontent/2024/9/9/9a599bc7-3f3a-4ad1-8974-38e05cf20610.gif',18417,'קרפור אייטם כתבה ',525,78,true,37829,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('6e4cbb8c-1f0a-4e2e-a83a-292b8ae03267','/dyncontent/2024/9/8/f8053b85-55cb-4af9-8eac-2efc831f016b.jpg',18411,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,37829,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('6e4cbb8c-1f0a-4e2e-a83a-292b8ae03267','/dyncontent/2024/9/12/5179573a-790b-42b9-afe5-18f82dc5b464.jpg',18457,'קורנר אייטם כתבה ',525,78,true,37829,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('6e4cbb8c-1f0a-4e2e-a83a-292b8ae03267','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,37829,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('6e4cbb8c-1f0a-4e2e-a83a-292b8ae03267','/dyncontent/2024/9/5/b04035a5-d3d1-4f4d-bfd3-4abf634be667.jfif',18363,'קיבוץ השלשה אייטם כתבה ',525,78,true,37829,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('6e4cbb8c-1f0a-4e2e-a83a-292b8ae03267','/dyncontent/2024/7/9/10bdc552-3f4a-46be-9cbd-a8aa9025ed7e.jpg',18143,'מעוצה אייטם כתבה ',525,78,true,37829,'Image','');},15]]);})

אפונה היא צמח ממשפחת הקטניות. לדברי תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת חברת הרבלייף: "יתרונותיה הבריאותיים רבים מאוד: היא דלה בשומן ועשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים. בכך, מאטה את קצב ספיגת הפחמימות למחזור הדם ומונעת עמידות לאינסולין וטרום סכרת. הסיבים גם מסייעים לתנועתיות במעיים ולמניעת עצירויות. כמו כן, האפונה עשירה בוויטמין B (B1, B2, B3, B6) המסייעים בתהליכים רבים בגוף, לרבות באלו הקשורים להפקת אנרגיה וחילוף חומרים וכן בוויטמין – נוגד חמצון חזק ובויטמין K שמסייע לספיגת הסידן בגופנו ולמניעת אוסטאופורוזיס.

צילום דן פרץ

רכיבים: 6 מנות

  • 2 כפות שמן זית
  • בצל אחד גדול, חתוך קטן
  • 2 שיני שום פרוסות
  • שקית אפונה קפואה
  • מלח, פלפל, פלפל לבן

הכנה:

  1. לטגן בסיר רחב שמן זית.
  2. להוסיף לסיר את הבצל ושתי שיני השום.
  3. להוסיף את האפונה שהשרינו במים רותחים מספר דקות קודם להפשרה קלה ולערבב היטב.
  4. להוסיף: מלח, פלפל וכפית פלפל לבן, לפי הטעם.
  5. כשהאפונה מעורבבת להוסיף מים רותחים לסיר, עד לכיסוי מלא של האפונה.
  6. להוסיף עוד מלח ופלפל לפי הטעם.
  7. להביא לרתיחה ולבחוש מדי פעם.
  8. לבשל עוד 15 דק' על אש קטנה
  9. כשמתקרר, בעזרת בלנדר מוט לטחון קלות את המרק, עד למידת הסמיכות הרצויה.

---------------------

יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ 

--------------------

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה