הסעות לבתי הספר- סכנת חיים‎

$(function(){setImageBanner('8a50dc7b-6c5e-4deb-8777-833faea56b6d','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,false,26322,'Image','');})

הסעות לבתי הספר ובחזרה הביתה הן פתרון נפוץ מאוד בשנים האחרונות. יחד עם זאת, הדבר טומן בחובו סכנת

הסעות לבתי הספר ובחזרה הביתה הן פתרון נפוץ מאוד בשנים האחרונות. יחד עם זאת, הדבר טומן בחובו סכנת חיים רצינית על בסיס יומיומי שרוב ההורים בכלל לא מודעים אליה

  לפני כבערך חודשיים התחילה שנת הלימודים. התלמידים הנרגשים, שכבר בטח הספיקו להסתגל לרעיון, מגיעים לבתי הספר. בכל שנה מחדש ישנה השאלה איתה מתמודדים ההורים. איך התלמיד יגיע לבית הספר מבלי שאמו תאחר לעבודה ? או אביו ייתקע בפקקי התנועה ?

  פתרון ישן נושן שמוכיח את עצמו כבר שנים רבות הוא שירותי ההסעות. ישנן כאלה בתשלום אשר ההורים שוכרים ויש גם כאלה שבתי הספר מציעים לתלמידים. עניין ההסעות צבר פופולריות גדולה מאוד בשנים האחרונות והוא אומנם מועיל מאוד ונדמה כפתרון טוב, איך נראה שמבחינה בטיחותית, מדובר בעניין מסכן חיים.   על פי הנתונים, כמות התלמידים אשר משתמשים בשירותי ההסעות היא פחותה מאוד. בגן יבנה למשל, בשנת 2014, 412 תלמידים בלבד השתמשו בהסעות המוצעות על ידי בתי הספר ומתוכם 127 תלמידים שייכים לחינוך המיוחד.   בהתחשב בכך שבגן יבנה ישנם 5 בתי ספר יסודיים, שתי תיכוני וישיבה- מספר התלמידים המשתמשים בשירותים אלו הינו מזערי. אך לעומת אשדוד, נראה כי המספרים דומים יחסית. מבחינת מספר המשתמשים בהסעות, באשדוד מדובר בסביבות 4,500 תלמידים, פי 10 מאשר בגן יבנה. מבחינת תלמידים בחינוך המיוחד, מדובר בכמות משמעותית של 3,645 תלמידים- פי 3 מכמות התלמידים היחסית בחינוך המיוחד המשתמשים בשירותים אלו בגן יבנה.   בית ספר "סיני", השקט שלפני הסערה בית ספר "סיני", השקט שלפני הסערה   הכתובת על הקיר   בספטמבר בשנה שעברה, נהרג יפתח רפפורט, תלמיד כיתה ב' מקיבוץ מנחם, מפגיעת אוטובוס של הסעת תלמידים. יפתח חצה את הכביש ונהג האוטובוס לא הבחין בו בשל גובהו, ודרס אותו למוות. "מדי בוקר האזור שליד בית הספר הוא רולטה רוסית של ממש", אמרה אחת האמהות שילדיה לומדים באותו בית ספר, "האוטובוסים שמסיעים את התלמידים מתערבבים יחד עם הילדים שמגיעים לבית הספר, ללא אף אחד שמסייע להכווין את התנועה או מבוגר מלווה בהסעות שיכול לסייע לנהג".   על פי נתוני עמותת 'אור ירוק', משנת 2004 ועד ימנו נהרגו לא פחות מ17 תלמידים בתאונות המעורבות עם רכב הסעות תלמידים. לפי מחקר שערך משרד החינוך, 36% מתלמידי בתי הספר הנוסעים בהסעות המדוברות, יורדים מהן בצורה מסכנת חיים.   בנוסף לכך, בבדיקה שנעשתה על ידי "קרן רן נאור לקידום מחקר בטיחות בדרכים" ומכון גרטנר, הוצבו מצלמות בהסעות התלמידים והתמונות היו קשות. 17.5% מהנסיעות לא היו בטיחותיות, ב66% מהנסיעות התלמידים רבו בתוך האוטובוס וב-26% מהנסיעות התלמידים הפריעו לנהיגת הנהג בצורה משמעותית.     "בכל יום התלמידים נמצאים בסכנת חיים ממשית"     ביישובנו נשמעות תלונות חוזרות ונשנות על האופן בו הורי התלמידים חונים כאשר מגיעים לאסוף את ילדיהם מבתי הספר.   לא מספיק שאזור החנייה צפוף מאוד ונמצא בסמוך לכביש סואן למדי, אלא שגם ילדים עוברים במעברי החצייה הסמוכים, ולפעמים גן במקומות אשר לא מוכרים כבטיחותיים לחצייה. ההורים חונים וחוסמים את הדרך ולא פעם גם המיניבוסים חוסמים חלק גדול מהדרך ומהווים מפגע בטיחותי גדול.   אך מצדו השני של המטבע, אם אתם הורים לתלמידים בבתי הספר שביישובנו, כנראה שהספקתם להיתקל במתנדבים. ישנם הורים רבים, מתנדבי המשמר האזרחי ותושבים בכלל אשר רואים לנכון להיות נוכחים בבקרים בבתי הספר, לכוון את התנועה ולסייע לתלמידים לצאת מהרכבים בצורה בטיחותית.   בסופו של יום נשאלת האלה האם מצב התשתיות בגן יבנה מאפשר את שינועם של אלפי תלמידים לבתי הספר על בסיס יומיומי ? האם המתנדבים הם אמצעי מספק על מנת למנוע את התאונות או שזה רק עניין של זמן עד האסון הבא ?     שמואל אבואב, מנכ"ל עמותת 'אור ירוק': "תחום הסעות התלמידים פרוץ ומהווה סכנה למאות אלפי תלמידים שמוסעים ללא פיקוח וללא מבוגר מלווה". הוא מתעקש- "יש לחייב הימצאות מלווה בהסעות התלמידים שיוודא כי התלמידים חגורים בחגורות בטיחות ויורדים ועולים בצורה בטוחה."  

---------------------

יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ 

--------------------

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן



 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה