שוקולד – שאלות ותשובות

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('8ae2c1df-20e6-4b80-94ee-eaeb5d7cbee6','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,38345,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('8ae2c1df-20e6-4b80-94ee-eaeb5d7cbee6','/dyncontent/2024/3/13/eba24287-81c1-4524-8420-9aa872b7d7a6.gif',17612,'סמי שמעון אייטם כתבה ',525,78,true,38345,'Image','');},15]]);})

עוד מימי בני המאיה והאצטקים, דרך ספרד ועד שלל גלגוליו השונים של השוקולד עד לימינו כממתק שקשה לעמוד בפניו – שוקולד הוא חלק בלתי נפרד מחיינו. אז מה עוד נשאר לשאול על הממתק האהוב שלא נשאל כבר? הרבה מאוד! החל מריכוז הקפאין והשלכות בריאותיות ועד לסיבות להופעת השכבה הלבנה והמרגיזה כשאנו מוציאים אותו מהמקרר. בשל חשיבותה העליונה של הסוגייה, החלטנו להקדיש מאמר שלם לשאלות ותשובות מפתיעות על שוקולד. תהנו!

pixabay

מדוע מופיעה שכבה לבנה מעל השוקולד?

לא, השוקולד לא מקולקל. השכבה הלבנה מעידה על תהליך הפרדות חלקיקי שומן מתוך סדקים זעירים המצויים בשוקולד. גם התהליך וגם הסדקים עצמם, נוצרים בשל תנאי אחסון שאינם מתאימים לשוקולד, לדוגמה – המקרר שלנו. אך אל חשש, השוקולד עדיין טוב, מתאים וטעים במיוחד לאכילה.

האם שוקולד מכיל קפאין?

כן! אך רחוק מכמויות הקפאין המצויות בכוס קפה. כמות הקפאין בשוקולד עולה ככל שמוצקי הקקאו עולים. לכן, יש פחות קפאין בשוקולד חלב מאשר בשוקולד מריר עם אחוז מוצקים גבוהה. לצריכת קפאין, כשהוא בא במגע עם רכיבים נוספים בשוקולד, יש השפעה על ייצור הסרוטונין – ההורמון האחראי על מצב הרוח המרומם.

כיצד משפיע השוקולד על הכולסטרול?

כאשר מדובר בשוקולד מריר, כל מה ששמענו על התכונות הבריאותיות של השוקולד נכון ואף הוכח מחקרית. ההשפעה החיובית על הכולסטרול מצטרפת גם לשיפור תפקוד כלי הדם ולהורדת לחץ הדם. התכונות הללו (ועוד רבות אחרות) נעוצות בנוגדי החמצון המצויים בו. הסיבה ששוקולד חלב או לבן אינם נחשבים בריאים, היא שתוספת החלב פוגעת בספיגת נוגדי החמצון בגוף.

האם אכילת שוקולד יכולה לגרום לעששת?

ככל שכמות הסוכר בשוקולד גבוהה יותר – השיניים שלך יאהבו אותו פחות. הקקאו עצמו איננו גורם לעששת או מעודד אחת קיימת. למעשה, לו היינו אוכלים שוקולד 100% קקאו היינו דווקא עוזרים לשיניים שלנו למנוע היווצרות רובד חיידקים, מכיוון שהקקאו מכיל אנזימים אנטי בקטריאליים.

מהו תהליך טמפרור שוקולד?

תהליך הטמפרור עוזר לחמאת הקקאו להתגבש באופן אידיאלי עבור עבודה עם שוקולד.
חנות שוקולד איכותית ומקצועית היא כזו שמבטיחה תהליך טמפרור מקצועי בהתאם לתוצר הרצוי – שוקולד מריר, חלב או לבן. כך זה עובד: תחילה, ממיסים את השוקולד ה"פתוח" (שטרם עבר טמפרור) ולאחר מכן, כשכל הקריסטלים בחמאת הקקאו נמסו, מקררים בהתאם לסוג השוקולד. כך משיגים את המרקם, המראה והצליל המתוק של פיצוח השוקולד.

מהו שוקולד לבן?

עובדה מפתיעה – בשוקולד לבן אין מוצקי קקאו כלל. לכן, לא נמצא בחנויות שוקולד לבן 80% או 50% וכדומה. אז מה כן יש בו? מלבד חמאת קקאו נמצא גם מוצקי חלב, סוכר, חומרי טעם וריח ועוד. בזכות חמאת הקקאו אנו זוכים לאותו מרקם מוכר שנמס בפה.

מה מסמנים האחוזים על האריזה?

האחוז מסמן את כמות מוצקי הקקאו בחבילת השוקולד. ככל שהאחוזים גבוהים יותר, ניתן לצפות לטעם מריר יותר, שכן מוצקי הקקאו באים על חשבון הסוכר.

 

---------------------

יש לכם סקופ? מצאתם טעות בכתבה? לחצו כאן להתחיל איתנו צ'אט בוואטספ 

--------------------

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים שמגיעים לידינו. אם זיהיתם באתר צילום בו אתם בעלי זכויות יוצרים, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול משימוש בו, באמצעות הקישור כאן


 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה